Dr. Yasin Şen yazdı: “Bolu’da Bahar Neşesi”

Dr. Yasin Şen yazdı: “Bolu’da Bahar Neşesi”
Yayınlama: 01.04.2024
Düzenleme: 05.04.2024 22:18
A+
A-

Bolu’ya bahar çok yakışıyor. Nereye yakışmıyor ki! Fakat Bolu bahar geldiğinde her türden güzelliğiyle arz-ı endam ediyor. Önce karlar eriyor. Yeryüzü suların sesiyle birlikte bir musiki neşesine kavuşuyor. Köylerde, yol kenarlarında, dağlarda, tepelerde, yaylalarda küçük küçük dereler meydana geliyor. Akarsular coşuyor.

Sonra çiçekler arz-ı endam ediyorlar. Çiğdem, siklamen, sümbül ve daha birçok çiçek türü baharın geldiğini duyurmak istercesine toprağın derinliklerinden koşup geliyorlar. Her biri ayrı güzellikte. Nefis görünüşleriyle yeryüzünü süslüyorlar. Bazen gelincik tarlaları karşılıyor beni. Bazen mosmor çiçekler doldurur uzayan mesafeleri. Bazen sapsarı, bazen de pespembe çiçeklerle bezenir yeryüzü.

Sonra kuşlar ayrı bir sevinçle geliyorlar. Her biri neşeli neşeli baharın güzelliklerini söylüyor. Hayat onların sesleriyle dolup taşıyor. Yeryüzünü daha bir güzel oluyor sanki.

Hâsılı kelâm bahar Bolu’yu bir gelin gibi güzelleştiriyor. Köyler, yaylalar, meralar, tarlalar yeşeriyor. Toprakta gizlenen o hayatiyet bütün güzelliği ve ihtişamıyla beliriyor.

Bolu’da bahar bütün bir güzellik duygusuyla dolu oluyor. Havanın güneşli olduğu mis gibi bir bahar gününde evde kalmak zor oluyor. Çünkü baharın ve hayatın tazeliği çağırıyor insanı. Böyle bir davet karşısında insan evde durabilir mi? Duramaz elbette. Sonra kendini dışarıya atıyor insan. Baharın coşkun neşesinden o da nasibini alıyor.

Bolu’ya bahar çok yakışıyor. Her yıl baharın gelişini bekliyorum. Bahar aylarını iple çekiyorum. Yeryüzünün gönlüme ve gözlerime çektiği ziyafeti bir kere daha duymak, görmek, hissetmek için…