TESCLL RN LOGO KULLANIM HAKKI

Yayınlama: 06.05.2024
A+
A-


TESCLL ÜRÜN LOGO KULLANIM HAKKI


BAVURULARI 6 MAYIS’TA BALIYOR


Afyonkarahisar Belediyesi, Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan corafi iaret tescili alnan yöresel ürünlerin, üretim ve satn yapan iletmeler için ‘logo kullanm hakk’ bavuru sürecini 6 Mays’ta balatyor.


Afyonkarahisar Belediyesi’nden yaplan açklamada, yöresel ürünlerin kalite ve standardnn korunmas amacyla Türk Patent ve Marka Kurumu’na yaplan bavurular neticesinde Afyonkarahisar’n toplam 50 ürününün corafi iaret tescilinin alnd belirtildi. Bu ürünlerden 18’nin Afyonkarahisar Belediyesi, dier 32 ürünün ise ilçe belediyeler ve dier kurum ve kurulular tarafndan tescillenerek koruma altna alnd ifade edildi.


LOGO, LETMELER ÇN ÇOK ÖNEML


Yöresel ürünlerin corafi iaret tescilini alan kurumlarn, ilgili ürünün üretim ve satn yapan iletmelere, bir dizi denetim sürecinden sonra ‘logo kullanm hakk’ vermeye haiz olduu belirtilen açklamada, geçmite logo kullanm hakk kazanan birçok iletmenin toplu sat ve zincir marketlere ürün tedariki gibi ticari anlamda önemli kazanmlar elde ettii vurguland. Bu kapsamda, Afyonkarahisar Belediyesi’nin ilk etapta tescilini ald 13 ürünle ilgili ‘logo kullanm hakk’ bavuru sürecini 6 Mays Pazartesi günü balataca bildirildi.


SON BAVURU TARH 13 MAYIS


Bavurularn, iletme sahibi ya da yetkilisi tarafndan Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal ler Müdürlüü Gastronomi Birimi’ne (Belediye Binas 5. Kat) yaplmas gerektii belirtilirken, bavuru sürecinin 13 Mays’ta sona erecei bildirildi. Açklamaya göre, logo kullanm hakk için bavurusu alnacak ürünler ise öyle; Afyon Kaymakl Ekmek Kadayf, Afyon Lokumu, Afyonkarahisar Patatesli Ekmei, Afyon Hurma Baklavas, Afyon Bükmesi, Azaçk, Afyon Kebab, Patlcan Börei, Afyon Övmesi, Mercimekli Pilav, Göce Köftesi, Ak Pide ve Hahal Katmer.