Dr. Yasin Şen: “Kimsin Sen?”

Dr. Yasin Şen: “Kimsin Sen?”
Yayınlama: 24.03.2024
Düzenleme: 24.03.2024 20:48
A+
A-

Gözlerine bakınca çok derin bir âşinalık hissediyorum. Bana nasıl da yakınsın! Kimsin sen, nesin? Sana bakınca içimde daima hissettiğim o eksiklik duygusu kayboluyor. Varlığın, hayatıma nasıl da anlamlı geliyor? Bir tamamlanmışlık hissi yayılıyor kalbime. Gönlümde çok derin sevinçler uyanıyor. Söyler misin, sen kimsin, nereden geldin, nereye gidiyorsun?

Seninle daha önce tanışmış mıydık? Çok çok uzun yıllar, hatta devirler önce beni tanıyor muydun? Ben seni tanıyor, sanki bir yerlerden çıkaracak gibiyim. Şu bakışların var ya… Bana “Önceki devirlerde neler neler yaşadık?” der gibi anlamlı bakıyorlar.

Çok âşinâ bakıyorsun. Çok köklü bir tanışıklık var gibi aramızda. Sanki bir zamanlar hep birlikteymişiz gibi.

Bana şimdi hatırlayamadığım fakat yaşadığımızı söyleyeceğin şeyleri anlatsan, bütün kalbimle sana inanırım. Sevmiş ve sevilmiş gibi mutluluk veren bakışların sahibisin. Önceki devirlerde ne yaşadığımızı bilmiyorum fakat aramızda derin bir bağlılığın, sevginin ve mutluluğun olduğunu seziyorum.

Söyleyeceklerimi can kulağıyla dinliyorsun her dâim. Söylesene, bu derin saygın da o devirlerden mi kaldı yoksa? Yazdıklarımı zevkle okuyorsun. Bilmediğin bir şeyi benden duyunda derhal öğreniyorsun. Bu nasıl oluyor?

Sen kimsin, bilmiyorum. Aramızdaki bu derin tanışıklık böylesine kısa bir dönemin işi olamaz. Zamanın farklı boyutlarından, başka devirlerinden kalmış olabilir belki! Her nereden kalmış olursa olsun böylesine tatlı ve derin âşinalığı bana hissettirdiğin ve yaşattığın için teşekkür ederim. Seni ilk tanıdığımdan beri hiç yabancılık çekmedim. Ben de sana çok derinlerden gelen bir saygı besliyorum. En güzeli de aramızdaki bu kadim tanışıklığı duyuyorum.

Yollarımız yeniden kesişti belki. Hayat uzun ve yorucu bir yolculuk. Kaç bin yıldır burada olduğumuzu bilen yok. Her birimiz bu madde âleminden yeniden mânaya yükselmeye çalışıyoruz. Elbette bir yerlerde tanımışızdır birbirimizi. Tanımış ve sevmişizdir. Yoksa kalplerimizde böylesine huzurlu ve bize sevinç veren izler olur muydu! Belli ki, birbirimize çok derinden tesir etmişiz.

Seni yeniden gördüğüme sevindim. Daha kaç bin yıl sonra buluşuruz yahut buluşur muyuz, bilemiyorum. Yolcuğunun huzur, sevinç ve neşe dolu olmasını dilerim. Bir şeyi daha isterim. Kendini yalnız hissetme. Çünkü çok önceden kalbime dokunduğun gibi şimdi de içimde çok sevinçli ve tatlı izler bırakıyorsun. Hoşça kal.