Afyonlu Vatandaşların Gönlünde Taht Kuran Ömer Okumuş Kimdir?

Afyonlu Vatandaşların Gönlünde Taht Kuran Ömer Okumuş Kimdir?
Yayınlama: 30.07.2023
Düzenleme: 30.07.2023 14:41
A+
A-

Afyonkarahisar’ın sevilen isimlerinden birisi olan Ömer Okumuş, geçmişte farklı köy ve kasabalarda düzenlenen düğünlerde sahne alarak, müzik tutkusuyla ve başarılı kariyeriyle vatandaşların gönlünde taht kurmayı başarmış bir sanatçıdır. Afyon Haberleri ekibi olarak, merak edilen “Ömer Okumuş kimdir?” sorusuna yanıt verdik.

1987 yılında Afyonkarahisar’da dünyaya gelen Ömer Okumuş, müziğe olan ilgisini çok küçük yaşlarda keşfetmiş ve bu alanda kendisini geliştirmeye karar vermiştir. İlk, ortaokul ve lise eğitimini memleketi olan Afyonkarahisar’da başarıyla tamamlayarak, eğitim hayatına olumlu bir başlangıç yapmıştır.

Askerlik hizmetini başarılı bir şekilde tamamladıktan sonra, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde çeşitli görevlerde yer almıştır. Burada edindiği deneyimler ve çalışma disiplini, sanatçı kimliğine de olumlu yönde katkı sağlamıştır.

Ömer Okumuş, sahip olduğu güçlü sesi ve müziğe olan tutkusuyla, Afyonkarahisar’ın çeşitli etkinliklerinde ve düğünlerde geçmiş yıllarda sahne almış ve kendine hayran bir izleyici kitlesi oluşturmuştur. Sahne performanslarındaki enerjisi ve samimi tavırlarıyla dinleyicilerinin kalbini kazanmayı başarmıştır.

Günümüzde ise Ömer Okumuş, Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde ses sorumlusu olarak görev almaktadır. Bu göreviyle birlikte, hem spor alanında hem de müzik dünyasında başarılı işlere imza atmaktadır.

Kendisi, müzikle olan bağını hiç koparmamış ve görevine paralel olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın etkinliklerinde müzik kariyerini de başarıyla sürdürmektedir. Afyonkarahisar halkı, Ömer Okumuş’u sadece yetenekli bir sanatçı olarak değil aynı zamanda sevgi dolu bir insan olarak da tanımakta ve onun müziğine olan desteğini her fırsatta göstermektedir.

Afyonkarahisar’ın gururu olan Ömer Okumuş’un, ilerleyen yıllarda da başarılarla dolu bir kariyere sahip olacağına ve müzik tutkusuyla insanların gönlünde taht kurmaya devam edeceğine inanıyoruz. Onun güçlü sesi ve sahne performansları, gönüllerde iz bırakmaya devam edecek.

Ömer Okumuş haber ekibimize şu açıklamalarda bulundu: “Babam Rıfat Okumuş’tan etkilenerek küçük yaşlarda halk oyunlarına ilgi duymaya başladım. Oyuncu olarak başladığım halk oyunlarına ses yeteneğimin daha ağır basmasından dolayı müzisyen olarak devam ettim. Gençlik Merkezleri tarafından düzenlenen halk müziği yarışmalarında solo çalgı dalında dereceler elde ettim” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.