Mehmet Yiğit, TRT Türkü radyosuna konuk oldu

Mehmet Yiğit, TRT Türkü radyosuna konuk oldu
Yayınlama: 03.06.2023
A+
A-

Kütahya Simavlı Türk Halk Müziği sanatçısı Mehmet Yiğit TRT Türkü radyosunda Hacer Çalışkan’ın hazırlamış olduğu Annemin Türküsü adlı müzik programına konuk oldu. Yiğit, programda kendi hayatından bahsederken müzik hayatına atılmasında ailesinin büyük rolü olduğunu belirtti.

Programda, müzik kariyerinin nasıl başladığını anlatan Mehmet Yiğit, birbirinden güzel türkülerin kendi hayatına yön verdiğini ve en önemlisi de annesinin küçük yaşlarda öğretmeni tarafından ders aralarında okuttuğu en sevdiği türküsü olan Bursa’nın Ufak Tefek taşları eserinin kendi hayatında da büyük bir öneme sahip olduğunu dile getirdi.

Yiğit, küçük yaşlarda dedesiyle birlikte yaylalarda keçileri otlatırken heybesinden çıkarttıkları çoban kavalıyla saatlerce türküler çaldığını ve seslendirdiğini dile getirdi. Dedesinin en çok sevdiği Karadır Kaşların Türküsünü kavalıyla icra etmeye çalışan Mehmet Yiğit, yıllar sonra hocasından öğrenip bu türküyü dedesine seslendirmesi kendi hayatında büyük bir anı olduğunu söyleyerek canlı yayında bu türküyü seslendirerek dedesine ve dinleyen herkese armağan etti.

Babaannesi ve anneannesinden de bahseden Yiğit, onların müziğe küçük yaşlarda ilgi duyduğunu, buğday tarlalarında ekin biçerken saatlerce türküler seslendirdiklerini, eski düğün gelenekleri olan kız evlerinde tef çalarak genç kızları oynattıklarını ve bir çok türküleri de onlardan öğrendiğini söyledi.

Müzik yaşamı usta çırak ilişkisi içerisinde geçen Mehmet Yiğit, program sonunda gençlere tavsiyelerde bulundu.

‘Türküler hayatımızın bir parçası olduğunu, özümüzü kültürümüzü yansıttığını ve birgün bu değerlerin yok olup gitmemesi için gençlerimizin kültürlerine sahip çıkamaları gerektiğini söyledi.’

Ve Türküleri seven ve özünü korumaya çalışan herkese sevgi dileklerini söyleyerek programa veda etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.